
Ovesné otruby jsou často opomíjeny a je to škoda, protože jsou velice prospěšné. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a současně napomáhají kvalitní funkci střev. Z ovesných otrub můžeme připravit rychlou snídani, když nemáme čas si ráno vařit a přitom máme chuť na něco teplého.
Ovesné otruby zalijeme v misce vařící vodou, jednou dvakrát jimi v horké vodě zamícháme a pak ještě za míchání přidáme trochu ovesného nápoje. Nakonec pár rozinek na oslazení. Do vzniklé kaše přidáme léčivou skořici a mletý fenykl pro dobré trávení a je to hotovo.
Nevaříme, jenom necháme chvíli nabobtnat. Nic víc a nic míň. Našemu tělu dodáme touto kaší z otrub a ovesného „mléka“ dostatek sacharidů, vlákniny a mnoho dalších výživných látek. Máme tak zajištěn kvalitní start do nového dne.
Tato ranní kaše chutná dobře s bílou ajurvédskou kávou.
P.S.: Osobně bych si otruby nedávala moc ani do jogurtu, je to těžká kombinace sacharidů a živočišné bílkoviny. S ovocem je to již lepší kombinace, ale to je jen moje nevyžádaná rada :-), jen mi to přišlo na mysl, že to mám sdělit.