Polévka z červené čočky spolu s mrkví a kořením, včetně kurkumy, může být nejen sytící, ale i léčivá. Kombinace luštěniny a zeleniny je zde nanejvýš vhodná, protože se obojí vzájemně dobře doplňuje. Mixovanou polévku lze podat nejen k obědu, ale i k večeři.
Vaření je velice snadné. Loupanou červenou čočku nejdříve propláchneme na sítu vodou. Očištěnou mrkev jen překrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce s promytou čočkou, vodou, cibulí, česnekem, solí a kořením. Olej, sojovou omáčku a petrželku ještě nedáváme. Tím vším dochutíme polévku až v závěru.
A dáme vařit. Od doby, kdy přivedeme vše k varu vaříme cca 15 minut a pak zkontrolujeme, zda je mrkev měkká. Čočka by měla být již měkká též.
Polévku odstavíme ze sporáku a necháme mírně zchladnout. Vyjmeme kuličky nového koření a bobkový list a následně vše rozmixujeme jak máme možnost. Buďto ponorným mixérem nebo v mixéru na koktejly.
Hotovou polévku dochutíme sojovou omáčkou „Tamari“ a omastíme ji kvalitním panenským olejem. Již nevaříme, ale pouze dodáme čerstvou nebo mraženou petrželovou nať.
Polévku lze doplnit nějakým pečivem, třeba uvedenými rýžovými pufovanými chlebíčky.