
V době mého mládí jsme neznali suroviny jako je čočková, cizrnová, hrachová nebo fazolová instantní mouka. Tyto mouky jsou k dostání v prodejnách se zdravou výživou a jsou velice vhodné do naší „zrychlené doby“, kdy není moc času na dlouhé vaření.
Zhruba do 800 ml vody dáme vařit dvě kostky zeleninového BIO bujónu společně s hráškem a kukuřicí. Do vývaru ještě přidáme jemně krájenou nebo namixovanou bazalku a česnek. Ten můžeme použít i syrový, dobře rozetřený, raději bez soli.
Ve zbylém množství cca 400 ml vody kvedlačkou rozmícháme fazolovou instantní mouku a takto připravenou řídkou kašičku vlijeme rychle do vařícího vývaru.
Fazolovou mouku si rozmícháme těsně před přidáním, protože začne bobtnat a museli bychom ji po delším stání z hrnku vyškrabovat. Do vývaru ji přidáváme až je hrášek s kukuřicí měkký a pak již nemusíme dlouho vařit. Polévka se zahustí a dostane „fazolovou“ chuť.
Pro zesílení výživnosti můžeme ještě přidat do hotové polévky lžičku kvalitního panenského oleje.
Chceme-li mít polévku zajímavější a také s čerstvými vitamíny, nekombinujeme ji s žádnou zavářkou, ale nastrouháme do ní trochu čerstvé mrkve.