Barevná fazolová polévka

2-3 porce

Ingredience:
  • 65 g fazolové instantní mouky
  • 1,2 l vody
  • 2 kostky BIO zeleninového bujónu „Würzl“
  • 70 g mraženého hrášku
  • 70 g mražené kukuřice
  • 1 rovná lžička sušeného česneku (popř. 2 stroužky)
  • hrst sekané čerstvé bazalky (popř. mražené nebo lžička sušené)
  • mořská sůl
  • trochu strouhané čerstvé mrkve
  • popř. lžičku panenského oleje

V době mého mládí jsme neznali suroviny jako je čočková, cizrnová, hrachová nebo fazolová instantní mouka. Tyto mouky jsou k dostání v prodejnách se zdravou výživou a jsou velice vhodné do naší „zrychlené doby“, kdy není moc času na dlouhé vaření.

Zhruba do 800 ml vody dáme vařit dvě kostky zeleninového BIO bujónu společně s hráškem a kukuřicí. Do vývaru ještě přidáme jemně krájenou nebo namixovanou bazalku a česnek. Ten můžeme použít i syrový, dobře rozetřený, raději bez soli.

Ve zbylém množství cca 400 ml vody kvedlačkou rozmícháme fazolovou instantní mouku a takto připravenou řídkou kašičku vlijeme rychle do vařícího vývaru.

Fazolovou mouku si rozmícháme těsně před přidáním, protože začne bobtnat a museli bychom ji po delším stání z hrnku vyškrabovat. Do vývaru ji přidáváme až je hrášek s kukuřicí měkký a pak již nemusíme dlouho vařit. Polévka se zahustí a dostane „fazolovou“ chuť.

Pro zesílení výživnosti můžeme ještě přidat do hotové polévky lžičku kvalitního panenského oleje.

Chceme-li mít polévku zajímavější a také s čerstvými vitamíny, nekombinujeme ji s žádnou zavářkou, ale nastrouháme do ní trochu čerstvé mrkve.

Poznámka: Vyfocená polévka je bez přídavku oleje. Takto i s mrkví byla velmi dobře stravitelná pro oslabenou slinivku. Barevná fazolová polévka patří bezesporu k rychle připraveným pokrmům a svým vzhledem může přilákat ke stolu nejen děti.

Samotná polévka je vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Sdílení

    14 531 zobrazení článku
    O autorce

    Zanechte odpověď

    *

    captcha *