
Tradiční bramboračku můžeme zjemnit místo kravským mlékem přídavkem natural sojového nápoje. Na výsledné chuti to nebude vůbec poznat a tuto polévku budou moci všichni včetně alergiků na kravské mléko.
Veškerou očištěnou zeleninu pokrájíme na drobné kousky i s bramborami, a zalijeme dostatečným množstvím vody. Vodu osolíme a vše s kořením uvaříme do měkka. Vody dáme nejméně 1,5 l. Vaření netrvá dlouho, zhruba 15-20 minut od dosažení varu.
V závěru vaření dochutíme polévku sojovou omáčkou Tamari, tekutým polévkovým kořením bez glutamátu a zjemníme přídavkem sojového nápoje natural .
Nemáme-li toto „mléko“ k dispozici, je možné použít i natural sušený sojový nápoj, který v množství 30 g rozpustíme v objemu 300ml vody.
Hotovou polévku omastíme řepkovým olejem, který ji také barevně zvýrazní a chuť ještě vylepšíme přídavkem čerstvého sekaného kopru.