Bramborová kaše s Tamari

3-4 porce

Ingredience:
  • 600 g brambor
  • 40 g sušeného sojového nápoje „Zajíc“ s příchutí smetany
  • 1 lžíce řepkového nebo sezamového oleje
  • mletý kmín
  • mořská sůl
  • přírodně fermentovaná sojová omáčka „Tamari“

Vyzkoušejte jemnou bramborovou kaši, která neobsahuje mléčnou bílkovinu. Brambory oloupeme, nakrájíme, omyjeme a ve vyšším hrnci zalijeme vodou. Se solí a mletým kmínem je uvaříme hodně do měkka.

Po uvaření vodu z větší části slijeme do připravené nádoby a ponecháme ji na ředění kaše. Šlehačem horké brambory přímo v hrnci rozšleháme na pyré.

Do kaše přidáme sušený sojový nápoj s příchutí smetany, omastíme kvalitním panenským olejem a osobitou chuť kaše vytvoříme zakápnutím sojovou omáčkou Tamari. Podle potřeby pyré následně zředíme vývarem z brambor a vyšleháme do požadované hustoty. Dle chuti lehce dosolíme.

Kaše je vhodnou přílohou např. k pečenému filé, ale je velice chutná i jako samostatné jídlo pouze se zeleninovým salátem.

Poznámka: Kaši mohou i lidé s nesnášenlivostí kravského mléka. Nahrazením mléka rostlinným nápojem navíc šetříme organizmus před zbytečným zahleňováním. Sušené obilninové nápoje mají příjemnou mléčnou chuť a jsou kdykoliv k dispozici.

Bramborovou kaši s Tamari připravuji velice ráda pro její snadnost a mám ji v oblibě. Se zeleninovým salátem, jako vegetariánský oběd, je vhodná pro oslabenou slinivku a současně takto pokrm splňuje i podmínku dělené stravy.

15 267 zobrazení článku
O autorce

Zanechte odpověď

*