Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Společně s hráškem, kukuřicí a nakrájenou červenou paprikou ji uvaříme ve slané vodě zvlášť. Zcedíme a vývar ponecháme na podlévání.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme.
Zeleninovou směs dochutíme sojovou omáčkou a přimícháme bulgur. Nezahušťujeme, pouze prohřejeme.
Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře. Obložíme rajčaty a listy ledového salátu a ozdobíme čerstvou petrželkou.