
Čaj pro zvýšení imunity používáme v rodině již několik let a velice se nám osvědčuje. Nastala vhodná doba jej vyzkoušet a preventivně popíjet, protože obsahuje mnoho přírodních pomocníků k posílení naší odolnosti. Navíc je příjemné chuti.
Příprava je velmi jednoduchá a zabere 15 až 20 minut. Kousek zázvoru omyjeme, okrájíme a nastrouháme na jemno. Spolu s uvedeným kořením vložíme do nádoby, ve které čaj budeme připravovat. Vše zalijeme vařící vodou.
Mletého pepře dáme doopravdy jenom špetičku, ten je tam především ke zvýšení účinnosti kurkumy. Čaj nevaříme, jen zakrytý necháme 15 minut odstát. V době, kdy dochází k vyluhování bylinek a koření čaj několikrát promícháme a nakonec necháme složky usadit na dně.

Po uvedené době čaj zcedíme přes řidší sítko, které zachytí jen drobné kousky zázvoru, ale propustí ostatní koření. Je to důležité, protože tento čaj se potom pije i s jemnou usazeninou, která projde sítkem.
Zcezený čaj, který je již v přijatelné teplotě pro pití, osladíme dle chuti medem. Jelikož je díky bylinkám ostřejší, dávám medu i dvě lžičky na porci.
Po oslazení přijde na řadu již jen citronová šťáva, která dodá vitamín C. Čaj je dobré při pití občas promíchat a vypít jej i s usazeninami na dně.
Přeji dobrou chuť!