Dietní jablečná kaše

1 porce | Pro oslabenou slinivku velmi vhodná.

Ingredience:
  • 350 g jablek
  • ½ lžičky mleté skořice v BIO kvalitě
  • malá špetka mletého hřebíčku

Jablka jsou ovocem, které upravuje trávení a zažívání oběma směry. Dokáží léčit průjem i zácpu, ale pouze tehdy, když je konzumujeme odděleně od jiné stravy.

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme. V hrnci je podlijeme vodou a krátce podusíme.

Přidáme skořici a trošku mletého hřebíčku. Nejen pro vůni, ale především pro léčebné účinky. Jablečnou kaši podáváme teplou, jako očistné a odlehčující jídlo, většinou místo večeře.

Poznámka: Skořice má výrazné protiplísňové účinky a hřebíček velmi účinně potlačuje mikroby a dobře odvodňuje. Také snižuje vysoký krevní tlak. Hřebíčku však jenom opravdu trošku, protože by došlo k silnému odbourávání toxinů a mohly bychom si přetížit játra a ledviny.

Držíme-li například postní ovocný den, jíme přes den syrová loupaná jablka buď vcelku nebo strouhaná. Avšak večer, kdy již tělo hůře tráví syrové ovoce, si raději uvaříme tuto dietní jablečnou kaši, která nás v tento den zahřeje i zasytí.

Nemáme-li jablka v BIO kvalitě nebo svá vlastní, doporučuji jablka před konzumací raději loupat, protože kupovaná jsou většinou chemicky ošetřena.

Děláme velikou chybu, když syrová jablka kombinujeme s jinými potravinami, třeba s obilovinami, sýrem či s jiným ovocem. Pak jejich požití ztrácí léčebný význam a mohou v těle kvasit a nadýmat.

23 380 zobrazení článku
O autorce

Zanechte odpověď

*