Do vroucí osolené vody dáme vařit hrášek a kukuřici. Přidáme mletý kmín, špetku bazalky a koření „Horalku“. Zeleninu uvaříme s kořením do měkka. Kuskus přelijeme horkým vývarem (400 ml) z hrášku a kukuřice.
Necháme pod pokličkou nabobtnat. Do hotového kuskusu přimícháme uvařený hrášek a kukuřici a omastíme jej slunečnicovým olejem. Zlehka přisolíme.
Mandle spaříme, oloupeme, osušíme a bez tuku opatrně orestujeme nejlépe v horkovzdušné troubě nebo na pánvi do křupava.
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme sáček Ďobaček a podlijeme zbytkem vývaru ze zeleniny a dusíme 3–5 minut společně s kořením „Maso na šalvěji“ a troškou majoránky.
Ke konci dušení přidáme na nudličky krájenou zelenou část pórku, pokapeme sojovou omáčkou a necháme již jen pórek zkřehnout a prohřát.
Přimícháme restované mandle a podáváme se zeleninovým kuskusem. Zdobíme rajčetem.