
Všestranně vyvážené a dobře stravitelné jídlo můžeme připravit z fazolek adzuki. Nejdříve si tyto malé hnědé fazolky, probudíme k životu tím, že je necháme 2–3 dny na mělké misce zalité vodu bobtnat a klíčit. Vodu denně vyměňujeme. Až mají fazolky malé klíčky, jsou připraveny k dalšímu zpracování.
Vodu z namáčení vylijeme a fazolky dáme vařit do hrnce s 500 ml čisté vody. Nesolíme. Vaříme odkryté a asi po 10 minutách varu přidáme koření.
Doporučuji fazolky vařit pomalu mírným varem. Je dobré je hlídat a vydušenou vodu dolévat vařící vodou, abychom nesnížili teplotu varu.
Cca po 50 minutách by měly být již úplně měkké. Ochutnáme, dle potřeby dovaříme a na závěr trochu osolíme. Vodu necháme téměř vydusit.
Z vlažné vody, sušeného sojového nápoje a rýžové mouky si připravíme záklechtku, kterou nalijeme na fazolky a za míchání povaříme.
Do omáčky již jenom přidáme sekaný kopr, řepkový olej, umeocet a lžičku sojové omáčky. Vše promícháme a servírujeme ozdobené čerstvou zeleninou.
Podáváme s celozrnným pečivem.