Goji sojový koktejl

2 porce

Ingredience:
  • 50 g goji ( kustovnice čínská)
  • 50 ml horké vody na goji
  • 600 ml tekutého sojového nápoje natural „Kalma“

V tyto horké letní dny přijde určitě vhod něco na osvěžení. Koktejl z kustovnice čínské, kterou známe spíš pod názvem goji, nás může překvapit svoji zajímavou a i s ničím nesrovnatelnou chutí.

Jednoduchá příprava a výsledek zaručen. Koktejl nás občerství, zasytí a navíc dodá tělu dostatek karotenu. Výborná kustovnici cizí neboli goji na tento koktejl je z partnerského webu Adaptogeny.

Nejlepší způsob, jak ji jemně rozmixovat v koktejlu a nemít tam drobné kousky, je kustovnici předem namočit a nechat nabobtnat v teplé vodě. Vody nedáváme mnoho, abychom si výsledný koktejl nezředili. Bude stačit jen množství, kdy je kustovnice právě horkou vodou zalita.

Nabobtnanou kustovnici, asi po 10 minutách, vpravíme i s namáčecí tekutinou do mixéru. Společně se sojovým nápojem „Kalma“ natural při vysokých otáčkách namixujeme do pěny.

Dle zkušenosti není potřeba ani doslazovat, kustovnice je sladká dostatečně, a koktejl má přijemnou a velmi osvěžující příchuť.

Teď již jen zbývá popřát dobrou chuť.

Poznámka: Nemáme-li sojové „mléko“ v tekuté podobě, určitě půjde koktejl připravit i se sušeného sojového nápoje, ale zatím nemám vyzkoušeno. Myslím si, že byl byl chutný z nápoje s příchutí vanilky. Na množství 550 ml studené vody bych přidala 50 g sušeného sojového napoje a vše namixovala přímo v mixéru i s přidanou namočenou goji na koktejl.

Goji, neboli kustovnice čínská, připomíná svojí chutí něco mezi sušenou brusinkou, třešní a šípkem. Velikostí je podobná našim hrozinkách. Dle čínské medicíny jsou plody goji velice léčivé, podporují vitalitu a dlouhověkost.

Goji chrání před slábnutím zraku a je cenným zdrojem vitamínů a především karotenoidů. Jejich obsahem kustovnice předčí i jiné druhy ovoce a zeleniny. Z hrstečky goji denně získá tělo přirozenou podporu opálení.

Pro oslabenou slinivku pití koktejlu mnoho nedoporučuji. Tato kombinace by nemusela zrovna sednout, ale kustovnice neboli goji může posloužit jako zdravé mlsání. Je též velice vhodná na doslazení ženšenového čaje.

Sdílení

    10 676 zobrazení článku
    O autorce
    2 komentáře
    1. leemi Odpovědět
      Dobrý den, Alenko. Měla bych dotaz ohledně obilného mléka. Tam, kde máte u receptů uvedeno sojové, mohu použít rýžové? Pokud ano, ve stejném poměru, jako sojové, nebo se nečím liší? Co se týče již zředěného obilného mléka (ALNATURA), zjišťuji, že je ho potřeba dáti méně, než když sečtu gramáž sušeného mléka s vodou. Děkuji za odpověď a přeji, ať se nadále daří! Lena
      • Alemari Odpovědět
        Dobrý den, milá Leno. Myslím si, že můžete obilná mléka zaměňovat. Nemám vždy všechna po ruce a tak recepty zkouším s tím co mám. Jak píšete u toho obilného mléka (ALNATURA), tak nevím, žel, který recept máte na mysli...Zde bych dala přímo 600 ml třeba toho rýžového tekutého a tu změklou goji, která tu horkou vodu, v níž je namočena téměř vstřebá. Jinak postupujte vždy individuálně, tak jak to cítíme. Zdravím a děkuji za milé přání v závěru. Alemari :-)

    Zanechte odpověď

    *

    captcha *