
Vydatný oběd i bez masa můžeme připravit z ječných celozrnných kolínek a mladého špenátu. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s jednou lžičkou slunečnicového oleje. Po uvaření je propláchneme studenou vodou. Listy mladého špenátu otrháme a překrájíme na menší kousky.
Špenátové stonky nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky. Červenou papriku pokrájíme na tenké proužky a dáme samostatně dusit do hrnečku. Lehce ji osolíme. Mladou cibulku i s natí nakrájíme na drobno a zpěníme ji v hrnci na třech lžících olivového oleje. Přidáme špenátové stonky, krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme.
Po chvíli přidáme špenátové listy, opět podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Jakmile listy dušením změknou a slehnou se ke dnu, posypeme je sušeným česnekem, saturejkou, estragonem a promícháme.
Do dušeného špenátu přidáme měkkou červenou papriku a uvařená kolínka. Přikápneme sojovou omáčku Tamari, omastíme lžičkou slunečnicového oleje, dosolíme a vše zlehka promísíme. Musíme opatrně, kolínka jsou po uvaření křehká.
Na talíři jídlo posypeme sekanými vlašskými oříšky. Takto dodáme tělu kvalitní tuky, bílkoviny a jídlo nevšedně ochutíme.