Ječná kolínka s Ďobáčky a vajíčky

2 porce

Ingredience:
  • 100 g ječných celozrnných kolínek
  • 1 sáček sojového masa „Ďobáčky“
  • 50 g pórku
  • 2 vejce
  • 100 g rajčat (1 větší)
  • panenský olivový olej
  • koření „pašerák“
  • mořská sůl
  • 1 lžíce panenského slunečnicového oleje
  • čerstvá pažitka

Ječná celozrnná kolínka chutnají dobře i se sojovými „Ďobáčky“ a s vajíčky. Celozrnná ječná kolínka uvaříme ve slané vodě dle návodu do měkka a scezené omastíme lžičkou slunečnicového oleje.

Na olivovém oleji orestujeme pórek nakrájený na kolečka, pak přisypeme zakoupené sojové maso, posypeme vše kořením „pašerák“, přidáme nakrájené rajče a posolíme. Necháme krátce podusit, spíš jenom prohřát.

Až je směs se sojovým masem podušená, zalijeme vše rozmíchanými osolenými vajíčky. Mícháme, až se vejce srazí.

Na závěr jídlo bohatě posypeme krájenou pažitkou a promícháme s uvařenými celozrnnými ječnými kolínky. Na talíři již jenom obložíme dostupnou čerstvou zeleninou a můžeme podávat.

Poznámka: Ječné těstoviny se sojovým masem se chuťově dobře doplňují a s vajíčky lze připravit rychlou večeři.

Osobně však bohužel toto jídlo kvůli slinivce nejím a proto sojové maso v této úpravě s vajíčkem pro slinivkovou dietu raději nedoporučuji.

Obdobná varianta tohoto pokrmu by mohla být připravena i zapečením v troubě. Směs sojového masa s kolínky bychom vložili do pekáče, rozšlehanými vajíčky jenom zalili a vše zapekli.

Sdílení

    6 758 zobrazení článku
    O autorce

    Zanechte odpověď

    *

    captcha *