
Ječná celozrnná kolínka chutnají dobře i se sojovými „Ďobáčky“ a s vajíčky. Celozrnná ječná kolínka uvaříme ve slané vodě dle návodu do měkka a scezené omastíme lžičkou slunečnicového oleje.
Na olivovém oleji orestujeme pórek nakrájený na kolečka, pak přisypeme zakoupené sojové maso, posypeme vše kořením „pašerák“, přidáme nakrájené rajče a posolíme. Necháme krátce podusit, spíš jenom prohřát.
Až je směs se sojovým masem podušená, zalijeme vše rozmíchanými osolenými vajíčky. Mícháme, až se vejce srazí.
Na závěr jídlo bohatě posypeme krájenou pažitkou a promícháme s uvařenými celozrnnými ječnými kolínky. Na talíři již jenom obložíme dostupnou čerstvou zeleninou a můžeme podávat.