
Tato jemná polévka je velice vhodná do dietního režimu pro oslabenou slinivku, ale i do dětského jídelníčku. Obsahuje kvalitní rostlinné bílkoviny a minerály. Na přípravu není složitá, vzhledem k tomu, že červená čočka nepotřebuje žádné namáčení.
Chuťově je obohacena použitým novým kořením a majoránkou, která usnadňuje společně s mletým kmínem trávení. Pikantnost polévky je posílena uvařeným česnekem a cibulí.
Všechny ingredience zalijeme v hrnci vodou a dáme vařit.
Od varu vaříme asi 15-20 minut, až je všechna zelenina i červená čočka měkká. Z vývaru vyjmeme kuličky nového koření a polévku necháme prochladnout.
Prochladlou polévku vlijeme do mixéru a rozmixujeme na hladký řídký krém.
Pak ji vrátíme do hrnce, omastíme trochou panenského oleje a nakonec přidáme čerstvou nebo mraženou petrželovou nať a můžeme podávat.