
I v chladném období ve vyhřátém bytě může přijít vhod mražená pochoutka. Doma připravená kakaová zmrzlina sice nemá krémovitou konzistenci, ale chuťově je velice podobná čokoládovému „nanuku“ a naši touhu po něčem dobrém určitě uspokojí.
Její příprava je podobná přípravě pudingu. V první fázi si odvážíme sušený rýžový nápoj, který rozpustíme cca v 200 ml horké vody. Pak teprve dolijeme 200 ml vody studené a získáme dobře rozpuštěné přesycené rýžové mléko. Zvýšené množství sušeného rýžového nápoje nám zajistí dosažení lahodně smetanové příchuti zmrzliny. Připravujeme-li zmrzlinu přímo z kupovaného tekutého rýžového nápoje, bude méně smetanová, ale také bude dobrá.
Polovinu nápoje vlijeme do hrnečku a dáme vařit. V něm rozpustíme 10 g kakaa a ve zbývajícím polovičním množství rýžového nápoje rozkvedláme hladkou rýžovou mouku. „Mléko“ s moukou přilijeme do hrnečku, kde jsme přivedli k varu první polovinu nápoje s kakaem a uvaříme kakaovou kašičku, kterou povaříme zhruba 2 minuty.
Do chladnoucí kaše vmícháme med a teplý puding nalijeme do tvořítek na led a necháme nejdříve v místnosti zchladnout. Po vychladnutí vložíme tvořítka s pudingem do mrazničky, kde necháme zmrzlinu dokonale ztuhnout.
Před podáním tvořítka pod teplou vodou nahřejeme a zmražené kakaové kostičky vyklopíme do připravených pohárů a můžeme podávat.
Přeji dobrou chuť.