
V letním období je dostatek dobrého ovoce a pokud ho nezkonzumujeme v čerstvém stavu, můžeme z něho uvařit knedlíky. Ovocné knedlíky tentokrát připravíme netradičně z ovesné mouky. Budou zdravější, voňavé po skořici, plné vlákniny a také chutné.
Veškeré sypké suroviny k přípravě těsta nasypeme do mísy, promísíme, zalijeme vodou, trochu olejem a zpracujeme v tvárné těsto. S těstem se pracuje velmi dobře, má konzistenci plastelíny, a tak jej vyválíme na vále posypaném ovesnými otrubami nebo hrubou moukou a nakrájíme stejné kousky.
Každý kousek rozmáčkneme na placičku a zabalíme do něj pevné ovoce. „Kabátky“ neděláme příliš silné, jenom tak, aby bylo ovoce dobře pokryto.
Hotové zabalené knedlíky můžeme ještě obalit v mouce nebo v otrubách, ale není to nutné, protože se nerozváří.
Dobře se budou obalovat meruňky, švestky, ale i jahody nedělají problémy. Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme pomalým varem cca 10 minut.
Na talíři je sypeme okarou, kokosem a trochu vanilkovým sušeným„mlékem“. Osladíme je zakápnutím javorovým sirupem nebo jiným alternativním sladidlem.