Kokosové müsli

1 velká porce | Při oslabené slinivce méně kokosu a raději bez slunečnicových semínek a jen asi poloviční porci.

Ingredience:
  • 130 g ovesných vloček BIO
  • 20–30 g kokosové moučky
  • 10 g slunečnicových semínek
  • 10 g sezamu
  • ½ lžičky mleté skořice BIO
  • ½ lžičky mletého fenyklu
  • 1 lžíce tekutého medu
  • kvalitní pitná voda

Když si zapomeneme dát vločky předem fermentovat, postačí i jejich krátké namočení v kvalitní vodě, aby byly chutnější. Tu je dobré použít nejlépe filtrovanou nebo alespoň jinou dobrou neperlivou vodu, třeba i kupovanou…

Ovesné vločky zalijeme vodou jen tolik, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut měknout. Nebudou sice výrazně nasládlé, ale budou i tak stravitelnější.

Do mokrých vloček se nám též lépe rozmíchá med, kterým toto müsli osladíme.

Pak ještě přidáme kokos, mletou skořici a fenykl pro lepší trávení, trochu loupaného bílého sezamu, a pro ty kdo snese i slunečnicová semínka.

Vše dobře promícháme a můžeme podávat.

Poznámka: Tam, kde se používá do jídla studená voda, používáme v naší rodině vždy raději vodu filtrovanou, jak blíže popisuji v článku Jak získat kvalitní vodu k pití i vaření.

Kokosové müsli může být rychlou, chutnou a zdravou snídaní nejen pro sportovce, ale i pro děti a pro všechny, kdo se chtějí stravovat zdravěji. Müsli nás zasytí na celé dopoledne.

Pro oslabenou slinivku doporučuji méně kokosu nebo použít trochu kokosového panenského oleje. Také porci raději rozdělit na dvě menší. Tato uvedená je pro mého dospělého syna a i ten ji občas celou nesní… :-)) Ale i odležené müsli chutná dobře…

Kokos, sezam i slunečnicová semínka obsahují řádově nejvyšší množství přírodního selenu.

Selen je pro naše tělo klíčový antioxidant odbourávající v těle volné radikály a posilující imunitní systém.

Sdílení

    11 952 zobrazení článku
    O autorce

    Zanechte odpověď

    *

    captcha *