Toto nepečené cukroví milují doma asi nejvíce. Někdy ho připravuji i průběžně přes svátky, protože jde rychle na odbyt. Čokoládu v hrnci na mírné vodní lázni rozehřejeme a do teplé a změklé vmícháme vajíčko a hned zamícháme všechny ostatní složky.
Je velice dobré si všechny ingredience připravit do jedné misky, abychom je mohli přidat ke změklé čokoládě s rozmíchaným vajíčkem naráz a vše hned rychle promíchat.
Pak ještě do hmoty v hrnci nakapeme pomerančový aromatický olej „Just“. Směs opět dobře promícháme, aby se vůně rozprostřela do celé hmoty, a necháme v chladu částečně ztuhnout.
Zatuhlou hmotu vyklopíme na vál předem posypaný třtinovým cukrem a vyválíme dva válečky, které v něm obalíme.
Hotové šišky v podobě salámu zabalíme do papíru a necháme nejméně dva dny na chladném místě uležet. Nedáváme ale do mrazáku.
Skladujeme v ledničce. Před podáním krájíme tenké šikmé řezy.
Pro ty, kteří vylučují ze svého jídelníčku vejce, syrová nebo tepelně upravená, ať již z důvodů zdravotních nebo jen preventivních, či že jsou třeba již vegetariáni, jsem připravila velice podobný recept, mohla bych říci, že chuťově totožný. Vydala jsem ho 12.12.2012. Najdete ho zde na webu…