
Kuřecí maso naložené s bylinkami vždy získá lepší vůni i stravitelnost. Kuřecí prsní řízky podélně prokrojíme a pak nakrájíme na úzké proužky, lépe se v marinádě zaleží. V míse promícháme olivový olej, umeocet, sojovou omáčku a všechno uvedené koření.
Připravenou marinádou zalijeme nakrájené a trochu posolené kuřecí maso a dobře ho v marinádě promísíme, aby se obalilo ze všech stran. Necháme naležet alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc.
Před vlastní přípravou masa si očistíme a nakrájíme cibuli a česnek. Kedlubnu nakrájíme na menší jemné plátky.
Na olivovém oleji restujeme 2–3 minuty pokrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme jemně pokrájený česnek, který jenom asi minutu prohřejeme, aby nezhořkl a přidáme kuřecí maso i s marinádou.
Kuřecí maso opékáme na cibulce a česneku cca 6 minut, až se „zatáhne“ a zesvětlá ze všech stran. K téměř hotovému masu přidáme krájenou kedlubnu a necháme chvíli dusit.
Pak již jenom přidáme na čtvrtky pokrájená malinká rajčátka a vlašské ořechy. Dlouho nedusíme, aby rajčátka zůstala co nejvíc nesloupnutá.
Až se přidaná rajčata s ořechy prohřejí, ukončíme přípravu a hotovou směs posypeme čerstvou nebo mraženou pažitkou, která pěkně kontrastuje se žlutou barvou kuřecího masa.
Podáváme s dušenou rýží. Ten, kdo drží stravu dělenou, si jako přílohu zvolí třeba misku čerstvého čistě zeleninového salátu.