Kuřecí kousky na šalvěji

3 porce |  Pro bezlepkovou dietu použít sojovou omáčku „Tamari“, ta je fermentovaná čistě jenom ze soji.

Ingredience:

K přípravě potřebujeme:

  • 300 g širších rýžových nudlí
  • 550 g kuřecích prsních řízků
  • 200 g špenátových nebo i celerových stonků
  • 150 g čínského zelí (jinak 300 g, když nemáme žádné stonky)
  • 150 g červené papriky
  • 100 g cibule
  • 80 g česneku na plátky (8–10 stroužků)
  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • hrst sekané petrželky

Marináda na naložení masa:

  • 2 lžičky koření „Maso na šalvěji“
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • 1 lžíce sojové omáčky „Johsen Shoyu“ nebo „Tamari“
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíce umeocta
  • mořská sůl

Nejdříve si připravíme kuřecí maso, které nakrájíme na větší kousky. Maso naložíme do marinády a necháme naležet alespoň 6–8 hodin. Samotná příprava je pak již snadná. Do slané vody dáme vařit rýžové těstoviny.

Souběžně na pánvi restujeme na olivovém oleji krájený česnek s drobně pokrájenou cibulkou.

Pak přidáme kuřecí maso, které promícháváme, aby se ze všech stran opeklo a „zatáhlo“.

K masu přidáme i zbylou marinádu, kterou vytřeme a misku vypláchneme horkou vodou a vše přidáme k masu. Pak necháme chvíli maso podusit.

Kuřecí maso je velmi brzy měkké. Jakmile je hotové, přidáme pokrájenou červenou papriku, stonky špenátu nakrájené nadrobno a nakonec jemně pokrájené čínské zelí, kterého můžeme dát až dvakrát více, nemáme-li špenátové stonky.

Dlouho již nedusíme, spíž jenom vše dobře prohřejeme, aby se pokrm sjednotil.

Zelenina by měla zůstat ještě trochu křehká.

Kuřecí směsí poklademe uvařené rýžové nudle a můžeme podávat.

Poznámka: Tak jako všechna jídla s kuřecím masem i toto jídlo našlovv rodině velmi kladnou odezvu.

Pro svoji oslabenou slinivku jsem je však neověřovala a nemohu je do diety zařadit. Ani to vnitřně necítím… Je to již kombinace bílkovin a škrobů a to je pro oslabené trávení zátěž.

Sdílení

    12 171 zobrazení článku
    O autorce

    Zanechte odpověď

    *

    captcha *