Marinováním v oleji s kořením kuřecí maso získá novou vůni a stane se pak více aromatické a při přípravě se vše ještě násobí. Nejdříve si tedy naložíme kuřecí maso. Kuřecí řízky nakrájíme na kousky, osolíme a zalijeme olivovým olejem. Přidáme koření kromě červené papriky a kurkumy.
Maso promícháme s olejem a kořením a necháme asi 3-4 hodiny v chladu odležet.
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zelenou papriku nakrájíme na proužky, rajčata na větší kousky, celerové stonky na 0,5cm kousky, cibuli na srpky.
Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli do sklovata a přidáme sladkou mletou papriku, promícháme a po chvilce přisypeme krájenou zelenou papriku, celerové stonky a nakonec kostky vařených brambor.
Vše promícháme a přisypeme kurkumu, pokapeme polévkovým kořením a přidáme nakrájená rajčata. Lehce podlijeme, osolíme a vše podusíme pod pokličkou. Na závěr ještě okořeníme hrubě sekanou celerovou natí a pažitkou. Barevné brambory lze podávat i jako samostatné jídlo. Zde ho však doplníme navíc restovaným kuřecím masem.
Česnek nakrájíme na kolečka, slaninu na větší plátky. Na olivovém oleji na pánvi opečeme nejdříve slaninu, dáme ji na stranu a na volném místě restujeme plátky česneku.
Česnek opět odsuneme na stranu a na zbylém místě pánve orestujeme kuřecí kousky do zlatova. Pak vše spolu promícháme, dosolíme, podlijeme troškou vody, pokapeme sojovou omáčkou Tamari a polévkovým kořením.
Kuřecí kousky chvíli podusíme a pak již jen servírujeme s barevnými bramborami. Ozdobíme pažitkou.