
Polévka z kuřecích křídel vám asi není neznámá. Tato se však bude trochu lišit zavářkou. Jako nejrychlejší variantu zavářky jsem zvolila kuskus. Polévka je určena pro ty, co jedí maso a také současně ještě nedrží dělenou stravu, ale je svou podstatou velmi dietní, šetřící a i posilující.
Kuřecí křídla omyjeme a vložíme do studené vody.
Přidáme sůl, mletý kmín, pár kuliček nového koření, něco bobkových listů, česnek a cibuli nakrájenou na čtvrtky.
Přivedeme vše k varu a od varu vaříme 40 minut. Vaříme pomalým varem, nejdříve chvíli bez pokličky, aby mohly bílkoviny vypěnit a polévka nám „neutekla“ z hrnce.
Pak var zmírníme a dál vaříme přikryté. V závěru varu dochutíme polévkovým kořením bez glutamanu. Vývar scedíme a do horkého přisypeme kuskus.
Uvařená křídla necháme prochladnout a jakmile to jde, sloupneme z nich kůži a obereme libové maso. Maso raději ještě překrájíme, abychom se přesvědčili, že neobsahuje nějakou drobnou kost, která mohla uniknout našim prstům a zraku. Kousky masa vložíme zpět do polévky. Scezenou cibuli také pokrájíme a vrátíme do polévky a rovněž uvařený česnek. Ten nejdříve nožem rozetřeme na prkénku. Jde to velmi snadno.
Je–li polévka málo teplá, trochu ji přihřejeme a omastíme řepkovým nebo jakýmkoliv jiným panenským olejem pro doplnění kvalitních tuků.
Hotovou zpestříme čerstvou sekanou petrželovou natí a podáváme.