O kurzu
Obsahově se jedná o rozšířené všeobecné kurzy, u nichž je nyní již napevno zařazeno i pečení kváskového pečiva, včetně ukázky jak kvásek založit a jak s ním dál nakládat. Také je předvedeno upečení jednoduchého kváskového pečiva. Na kurzu probereme první kroky stravovacích změn, jednoduché a rychlé přípravy zdravějších pokrmů z našich tradičních a též z nových surovin. Zmíníme význam zdravé snídaně, její volby a načasování pro delší zasycení. Ukážeme si přípravu lehkého oběda bez živočišné bílkoviny, s použitím bílkovin rostlinného původu, který také celý sníme. Povíme si mnohé o zásadách výběru, nahrazování a kombinování potravin tak, aby to bylo tělu více prospěšné a nedocházelo k návalům hladu a přejídání.
Program celodenního kurzu zdravého vaření:
Co s sebou na kurz:
- přezutí
- zástěru
- psací potřeby
- krabičku na pečivo
- a dobrou náladu :-)
(v případě, že cokoliv zapomenete, poskytnu nebo zapůjčím)
Cena celodenního kurzu zahrnuje:
- Výuku lektora, veškeré potřebné suroviny a materiál k vaření, občerstvení a pitný režim každému účastníkovi po celou dobu kurzu (t.j. chutné čaje – zelený Tuareg, bylinkový čaj, mátový čaj, obilná káva, ajurvédská káva, dobrá voda k dispozici)
- Snídaně z obilovin na zahájení kurzu.
- Ochutnávka makového nápoje v průběhu kurzu.
- Hlavní polední jídlo uvařené z kvalitních potravin.
- Svačina v podobě připraveného čerstvého dezertu či pečiva s obilnou kávou, čajem nebo kváskového táče, popř. ochutnávka pomazánky s čerstvě upečenými kváskovými chlebánky.