
Spařené a oloupané mandle rozmixujeme v půl litru vody do jemné konzistence bílého mandlového mléka. Mléko scedíme přes jemné sítko, vrátíme do mixéru a rozmixujeme v něm sušený sojový nápoj. Toto připravené „mléko“ nalijeme do odměrky a doplníme vodou na 500 ml.
Polovinu množství „mléka“ dáme vařit a do druhé poloviny rozkvedláme kukuřičný škrob. V mléce, co jsme dali vařit, rozpustíme med a přikápneme jednu až dvě kapky citrónového aromatického oleje. Víc ne, abychom nepřerazili mandlovou příchuť pudingu.
Do vařícího mléka přilijeme zbytek s maizenou a za stálého míchání povaříme vše 2 minuty. Hotový teplý puding nalijeme do porcelánové nebo skleněné misky vypláchnuté vodou. Nejdřív necháme puding pomalu chladnout při pokojové teplotě a pak dáme do ledničky.
Vychlazený a ztuhlý puding opatrně vyklopíme na talířek, obložíme čerstvým nebo lehce rozmraženým ovocem a pro zvýšení mandlové chuti můžeme posypat povrch orestovanými mandlovými plátky.