Je mnoho variant jak připravit marinované tofu. Asi nejlepší je jakýkoliv pokrm, kde jsou společně s tofu tepelně upravena i rajčata. Alespoň doma takto připravenou zeleninovou směs vždy vítají.
Na olivovém oleji zpěníme cibulku a česnek, který jsme společně namixovali na jemné kousky. Přidáme na kostky pokrájené marinované tofu, které prohřejeme a pak přidáme na drobno nasekaná rajčata.
K tomuto účelu je vhodné použít robot se sekacími noži.
Dusící se směs naředíme ještě rajským protlakem, ochutíme bazalkou, oreganem a libečkem a po krátkém povaření vše zahustíme záklechtkou připravenou ze solamylu a vody. Povaříme ještě cca 2 minuty a pokrm je připraven k servírování.
Jako přílohu můžeme zvolit šťouchané brambory a na talíři ještě jídlo barevně osvěžíme čerstvou zeleninou.
Šťouchané brambory připravuji různě. Někdy jsou výchozí surovinou brambory vařené bez slupky a někdy i brambory vařené vcelku. Vaříme-li je ve slupce, zůstanou veškeré výživné látky v uvařených hlízách a nedojde k jejich vyluhování do vody. Takto uvařené brambory jsou i chutnější. Oloupané brambory osolíme a rozšťoucháme do hrnce.
Před podáním je pouze podlijeme připraveným horkým sojovým nápojem a dáme na plotnu prohřát. Sojové mléko při varu brambory napaří. Brambory při propařování mícháme a jsou-li již dostatečně horké, omastíme je kvalitním panenským olejem a přimícháme do nich čerstvý sekaný kopr.