
K přípravě tohoto dezertu jsem zvolila okaru, protože jsem si chtěla ověřit k čem všemu se tato lehká a dietní sojová drť jako surovina ještě hodí. Kromě přídavku do slaných pomazánek je vhodná také na zdravé sladké zákusky v podobě kuliček.
Okaru rozdrobíme do sekacího robotu, přidáme med , sušené vanilkové „mléko“, arašídový krém, karob a 2 lžíce slunečnicového oleje. Ochutíme aromatickým olejem a vše rozmixujeme.
Postupně přidáme i mletý kokos. Hmota nemá úplně kompaktní podobu, je to spíš hustá a vlhká směs surovin. To nás nesmí odradit. Mixér jde těžko a proto dál nemixujeme, směs vyklopíme do misky a zkusíme tvarovatelnost.
Dle potřeby zahustíme instantní kukuřičnou kaší, ale někdy není nutno.
Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu a dáme ztuhnout do chladu.