
Kdo má rád teplé obilninové snídaně, určitě přijme i tuto „čokoládovou“ variantu ovesné kaše. Místo kakaa použijeme karob a získáme ovesnou kaši s čokoládovou příchutí, vylepšenou kokosem a s vůní citrónu. Sladíme medem a zdobíme rozinkami.
Dle výkladů jasnovidce Edgara Cayce není vhodné kombinovat citrusové plody s obilninami. Oleje však nevadí a tak ochucením kvalitním aromatickým citrónovým olejem od Justu docílíme slavnostnějšího podání „klasické“ ovesné kaše.
Příprava je velice jednoduchá. Odvážené množství ovesných vloček zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Když se kaše začne vařit, promícháme ji ode dna a zvolna, na mírném plameni, asi tak 3–4 minutky povaříme. Při varu v ní metličkou rozmícháme mletou skořici a mletý fenykl a v závěru již jen rozpustíme sušené ovesný nápoj a karob.
Déle nevaříme. Do chladnoucí kaše zamícháme lžičku medu nebo sladu, jak kdo má rád, a kaši naservírujeme na talíř a ozdobíme kokosem a rozinkami. Kokos i rozinky můžeme samozřejmě do kaše též zamíchat, ale to pak již nebude tak pěkná „pro oko“ :-)