Ovesná karobová kaše s kokosem

1 porce

Ingredience:
  • 50 g jemných ovesných vloček s klíčky + 450 ml kvalitní vody
  • 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“
  • 2 lžičky tmavého karobu
  • 2 kapky citrónového arom. oleje „Just“
  • 1 lžička medu (popř. rýžový sirup, slad)
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého fenyklu
  • trochu rozinek
  • 1 lžice kokosu na posypání, popř. do kaše

Kdo má rád teplé obilninové snídaně, určitě přijme i tuto  „čokoládovou“ variantu ovesné kaše. Místo kakaa použijeme karob a získáme ovesnou kaši s čokoládovou příchutí, vylepšenou kokosem a s vůní citrónu. Sladíme medem a zdobíme rozinkami.

Dle výkladů jasnovidce Edgara Cayce není vhodné kombinovat citrusové plody s obilninami. Oleje však nevadí a tak ochucením kvalitním aromatickým citrónovým olejem od Justu docílíme slavnostnějšího podání „klasické“ ovesné kaše.

Příprava je velice jednoduchá. Odvážené množství ovesných vloček zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Když se kaše začne vařit, promícháme ji ode dna a zvolna, na mírném plameni, asi tak 3–4 minutky povaříme. Při varu v ní metličkou rozmícháme mletou skořici a mletý fenykl a v závěru již jen rozpustíme sušené ovesný nápoj a karob.

Déle nevaříme. Do chladnoucí kaše zamícháme lžičku medu nebo sladu, jak kdo má rád, a kaši naservírujeme na talíř a ozdobíme kokosem a rozinkami.  Kokos i rozinky můžeme samozřejmě do kaše též zamíchat, ale to pak již nebude tak pěkná „pro oko“ :-)

Poznámka: Tato kaše bude vhodná i pro oslabenou slinivku. Konzistencí je řidší, ale chuťově mi svoji vůní připomenula vánoce.

24 488 zobrazení článku
O autorce
2 Komentářů
  1. Bombylius Odpovědět
    Dobrý večer. Měl jsem jí ráno k snídani jako takovou sváteční kaši a byla výborná. Mňam.., sice u mě bez obilného mléka, rozinek a medu. Ale i tak vynikající. Místo mléka jsem si dal více vloček. Děkuji za vynikající inspiraci. Kaše já moc rád.
    • Alemari Odpovědět
      Tak to jsem potěšena, milý Bombyliusi, že chutnala. Zdravím. Alemari

Zanechte odpověď

*