
V teplém letním období se na pohár z čerstvého ovoce dá zlákat asi každý. Receptů je mnoho, ale zkuste někdy vyzkoušet jak chutná čerstvé ovoce se skořicí.
Přidaná skořice napomáhá trávení a když se ovoce jeví málo sladké, lehce pohár přisladíme pokapáním javorovým sirupem. K připravě si očistíme a omyjeme všechno ovoce.
Co má pecky odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. V míse ho promícháme a posypeme skořicí.
Skořice ovoce jednak jakoby osladí a pak též dodá celému poháru „sváteční aróma“.
Ovocnou směsí naplníme poháry a pro vůni i lepší chuť můžeme pokapat povrch javorovým sirupem a pro barevný dojem doplníme lístkem čerstvé meduňky nebo máty.
Můžeme poháry vychladit, ale je lepší je raději co nejdříve podávat a vychutnat si tak čerstvost ovoce.
Dobrou chuť přeje Alemari.