Ovocný pohár se skořicí

2 porce

Ingredience:
  • 250 g odpeckovaných meruněk
  • 150 g očištěných jahod
  • 150 g odpeckovaných třešní chrupek
  • 1 lžička mleté skořice BIO
  • javorový sirup
  • pár lístků meduňky nebo máty na ozdobu

V teplém letním období se na pohár z čerstvého ovoce dá zlákat asi každý. Receptů je mnoho, ale zkuste někdy vyzkoušet jak chutná čerstvé ovoce se skořicí.

Přidaná skořice napomáhá trávení a když se ovoce jeví málo sladké, lehce pohár přisladíme pokapáním javorovým sirupem. K připravě si očistíme a omyjeme všechno ovoce.

Co má pecky odpeckujeme a pokrájíme na menší kousky. V míse ho promícháme a posypeme skořicí.

Skořice ovoce jednak jakoby osladí a pak též dodá celému poháru „sváteční aróma“.
Ovocnou směsí naplníme poháry a pro vůni i lepší chuť můžeme pokapat povrch javorovým sirupem a pro barevný dojem doplníme lístkem čerstvé meduňky nebo máty.

Můžeme poháry vychladit, ale je lepší je raději co nejdříve podávat a vychutnat si tak čerstvost ovoce.

Dobrou chuť přeje Alemari.

Poznámka: Dříve jsme z neznalosti přidávali do těchto typů pohárů ještě bílý nebo i ovocný jogurt. Tato kombinace je pro tělo nevhodná, protože díky ovocnému cukru z ovoce může jogurt v těle kvasit a nadýmat.

Při tvorbě ovocných salátů se držím zásady, kterou jsem načerpala z literatury o zdravotních výkladech amerického jasnovidce Edgara Cayceho. A to je ta, že do ovocných směsí nepřidávám již žádná jablka jako dříve.

Věřím panu Caycemu, že jablka jsou samostatný pokrm a měla by se konzumovat úplně odděleně. Namísto jablek je možné do poháru přidat samozřejmě jiné ovoce. Chutné v něm budou i borůvky či maliny, prostě co právě dozrává. Skořice „pozvedne“ každé ovoce.

Míchané ovoce z poháru mi při dobrém pokousání nečinilo problémy s trávením, i když třešně mají tvrdší slupku, ale raději jsem si ho javorovým sirupem nepřislazovala a ponechala ovoce jen se skořicí. Je to případ od případu a naše trávení je též pod vlivem psychiky a když jsme v pohodě, vše funguje v těle daleko lépe, i oslabená slinivka.

Sdílení

    14 566 zobrazení článku
    O autorce
    2 komentáře
    1. gore.m Odpovědět
      Zkuste i kardamom :-) Doporučuji vteřinu dvě prohřát skořici s kadamomem na přepuštěném másle a šup s tím na směs ovoce. Tyhle lahudky si dělám hlavně v sychravých dnech... z pohledu Ayurvédy má skořice a kardamom "zahřívací" vlastnosti... a zrovna dnes jsem zahřívat ani nepotřeboval :-))) Ale pohár vypadá luxusně... pěkný den
      • Alemari Odpovědět
        Díky Martine, to může být dobré. Koneckonců i v létě se mnohdy ochladí, třeba po pěkné bouřce, a zahřát pak není špatné...:-) Zdravím. Alemari

    Zanechte odpověď

    *

    captcha *