
Tomuto salátu s oblibou říkávám „syrové lečo“. Je připraven téměř ze stejné zeleniny, ale v jiné konzistenci. Příprava salátu je velmi jednoduchá a rychlá. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, cibulku s pórkem na jemno a vše v míse spolu se sušenými bylinkami zlehka promícháme.
Od bylinek dáme jenom špetku od každého druhu, jsou aromatické a ve větším množství by byly v salátu moc výrazné. Salát pokapeme umeoctem, sojovou omáčkou „Tamari“ a pak už jenom trošku dosolíme. Můžeme ještě přidat pro oko i trošku zelené petrželové natě a je to :-)
Hotový na závěr polijeme lžící kvalitního olivového oleje a dáme vychladit.
Rajčatový salát s paprikou je vhodný jen tak s pečivém do teplých letních dnů, ale bude vhodný i jako příloha k vařenému pokrmu, k bramborám s cibulkou nebo k čerstvě uvařeným celozrnným těstovinám.
Kdo jí maso, tak mu salát přijde vhod i k pečenému masu, především k drůbežímu.