
Ledový salátje velmi křehký a saláty z něj připravené jsou chutné, ale musí být konzumovány co nejdřív po přípravě. Hlávku ledového salátu překrojíme na menší kusy, které nakrájíme na čtverečky.
Přířezy rozebereme ho na lístky a promyjeme pod tekoucí vodou. Ředkvičky nakrájíme na plátky a pórek na tenké nudličky a na drobno. Cibulku na jemné srpky.
Všechnu zeleninu v míse promícháme a přidáme bazalku. Pokud ho nebudeme hned konzumovat, v této fázi přípravy vydrží v chladu 2-3 hodiny a nezvadne.
Těsně před podáním jej trochu osolíme, ochutíme sojovou omáčkou Tamari, okyselíme citrónovou šťávou a přikápneme řepkový olej.
Salát jíme s pečivem, sýrem nebo ho použijeme jako přílohu k jiným pokrmům.