
Nejdříve si připravíme sojové maso. Drobné sojové kostky uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu scedíme a maso necháme prochladnout. Naložíme je do směsi koření, oleje a sojové omáčky. Necháme pár hodin odležet.
Na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku, lisovaný česnek a mletou červenou papriku.
Pak přisypeme nakrájenou syrovou červenou papriku, podlijeme a dusíme.
Až paprika změkne, přidáme na jemno nakrájený pórek a sojové kostky i s marinádou. Celou směs ještě chvíli restujeme až se maso prohřeje. Je-li potřeba, podlijeme trochu vodou.
Osolíme, dochutíme sojovou omáčkou Tamari. Při tomto postupu maso nezahušťujeme. Necháme jenom orestované. Podáváme s vařenými těstovinami, s rýží nebo jenom s pečivem.
K restovanému sojovému masu je vhodná čerstvá zelenina na oblohu nebo čerstvý salát z jakékoliv zeleniny.