Restované sojové kostky s paprikou

2 porce | Pro bezlepkovou dietu zvolíme těstoviny třeba pohankové.

Ingredience:
  • 100 g drobných sojových kostek
  • 1 červená paprika čerstvá
  • červená paprika koření
  • 1 celý menší pórek
  • 1 cibule (100–150 g)
  • 5 stroužků česneku
  • panenský olivový olej
  • sojová omáčka „Tamari“
  • mořská sůl
  • koření do marinády: curry, červená paprika, saturejka, oregano, estragon, koření „Horalka“

Příloha:

  • 350 g těstovin
  • čínské zelí na oblohu

Nejdříve si připravíme sojové maso. Drobné sojové kostky uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu scedíme a maso necháme prochladnout. Naložíme je do směsi koření, oleje a sojové omáčky. Necháme pár hodin odležet.

Na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku, lisovaný česnek a mletou červenou papriku.

Pak přisypeme nakrájenou syrovou červenou papriku, podlijeme a dusíme.

Až paprika změkne, přidáme na jemno nakrájený pórek a sojové kostky i s marinádou. Celou směs ještě chvíli restujeme až se maso prohřeje. Je-li potřeba, podlijeme trochu vodou.

Osolíme, dochutíme sojovou omáčkou Tamari. Při tomto postupu maso nezahušťujeme. Necháme jenom orestované. Podáváme s vařenými těstovinami, s rýží nebo jenom s pečivem.

K restovanému sojovému masu je vhodná čerstvá zelenina na oblohu nebo čerstvý salát z jakékoliv zeleniny.

Poznámka: Sojové maso na paprice nedoporučuji pro oslabenou slinivku. Je zde mnoho pikantního koření a sama paprika může být také hůř stravitelná. Tyto pokrmy raději nejím, ač mi velice voní a určitě by mi i chutnaly. Ráda je vařím ale pro druhé, když vidím, že je hodnotí 90 body ze 100 :-).

Sdílení

    23 683 zobrazení článku
    O autorce
    4 komentáře
    1. Lucie Odpovědět
      Výborně ochucené sojové masičko! Nikdy jsem nevěděla, jak ochutit soju, aby měla nějakou chut, byť jakoukoli. Díky Vašim receptům už vím jak na to. Děkuji, děkuji
      • Alemari Odpovědět
        Tak to jsem ráda, milá Lucie. Děkuji za odezvu. Zdravím :-) Alemari
    2. Markéta Odpovědět
      Naprosto skvělé!!! :-) Moje první vařené sójové maso v životě a hned taková pecka! Děkuji za recept.
      • Alemari Odpovědět
        Děkuji Vám, milá Markéto. Těší mne, že chutnalo. Zdravím. Alemari

    Zanechte odpověď

    *