
Kdo přemýšlí o změně stravování ve smyslu jeho ozdravění, tomu bych určitě doporučila zařadit do svého jídelníčku Robi maso. Tento výrobek ve formě oválků je již připraven k přímé spotřebě, ale i tak se dá ještě při krátké tepelné úpravě zpestřit a doplnit jeho způsob servírování.
Při přípravě celého pokrmu začneme nejdříve s přílohou. Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím studené vody, osolíme a uvaříme ji přímo s přídavkem tymiánu.
Hotovou ji omastíme kvalitním řepkovým olejem. Hrnec s horkou rýží zabalíme do utěrky a vložíme do peřin nebo zabalíme od deky, aby nám rýže vydržela teplá do servírování.
Očištěnou cibuli si nakrájíme na „srpečky“ a na troše oleje ji orestujeme. Jakmile začne „sklovatět“, přidáme červenou papriku, která ji krásně obarví. Restujeme jenom malou chvíli, aby paprika nezhořkla.
Na zbarvenou cibulku vložíme Robi oválky a prohřejeme je z obou stran a trochu podlijeme vodou. Přidáme rozmarýn, trochu mletého kmínu, oregano spolu s česnekem a hrnec nebo pánev přikryjeme. Krátce podusíme a hlídáme, aby se nám všechna voda nevyvařila.
V hrnečku si ve studené vodě rozmícháme solamyl na zahuštění omáčky. Před zahuštěním je vhodné Robi oválky odsunout poněkud stranou a pak podušenou cibuli zalít záklechtkou.
Vzniklou omáčku asi 2 minuty povaříme a vše promícháme dohromady. V závěru již bez vaření dochutíme sojovou omáčkou a polévkovým kořením.
Hotové oválky servírujeme s tymiánovou rýží a pro lepší vizuální dojem je obkládáme svěží zeleninou a zelenou natí.
Výbornou přílohou je čerstvý hlávkový salát.
Dva Robi oválky v jedné porci jsou sice trochu „utopeny“ v omáčce, že jejich obrysy spíše jen tušíte, ale příborem je určitě nahmátnete. :-)
Pro lepší představitost uvádím i fotku neupravených Robi oválků. Bývá jich v sáčku většinou sedm.