
Kombinujeme-li robi oválky s houbovou omáčkou a s rýží, získáme opět jednoduché a chutné jídlo, které můžeme podat jako oběd nebo večeři. Pakliže nemáme právě nasbírané houby a ani možnost je koupit, můžeme použít i žampiony či jiné houby, které jsou dostupné celoročně v obchodě.
Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky a dáme vařit do ½ l vody s kmínem a se solí. Vaříme 20-25 minut a hlídáme, abychom vodu nevyvařili. Je lepší vařit mírným varem a i přikryté, vůně zůstane pod pokličkou.
Až houby dostatečně změknou, budeme pokračovat v přípravě omáčky. Souběžně si uvaříme rýži na přílohu a nakrájíme papriky na ozdobu. Ve 300 ml vody rozmícháme hladkou rýžovou mouku, kterou přilijeme k houbám a vše přivedeme k varu a za míchání provařujeme do zhoustnutí. Do teplé bublající omáčky přisypeme sušený obilný nápoj, který také za míchání rozpustíme.
Nyní již jenom omáčku dochutíme zakápnutím sojovou omáčkou Tamari a omastíme ji kvalitním panenským olejem.
Pro pikantnost přidáme pár kapek citrónového aromatického oleje „Just“. Do omáčky vložíme robi oválky, které jenom prohřejeme a takto připravený pokrm servírujeme s rýži a s paprikovou oblohou. Na talíři pak dozdobíme zelenou petrželkou, aby se mohly najíst i oči :-)