
Rybí filé lehce rozmrazíme. Menší plech na pečení vymažeme olivovým olejem. Maso posolíme z obou stran, pokmínujeme a vložíme na plech. Posypeme rozmarýnem, podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a dáme péci. Mezitím si připravíme zeleninu na oblohu. Většinou dle sezónní dostupnosti.
Zmraženou cukrovou kukuřici uvaříme ve slané vodě a ochladíme. Hrášek použijeme buď čerstvý nebo mražený. Mražený nevaříme, ale jenom prolitím horkou vodou na sítu rozmrazíme.
Mrkev nastrouháme nejlépe v krouhači na jemno. Rajčata nakrájíme na dílky.
Salát polníček opereme a nakrájíme, přidáme k němu cibulku, okyselíme umeoctem a zakápneme olivovým olejem.
Čínské zelí nakrájíme na jemné nudličky, přidáme trochu cibulky, sůl, umeocet a čerstvý nebo sušený kopr. Jednotlivou zeleninu na oblohu připravujeme odděleně.
Filé se nepeče dlouho. Při teplotě cca 180–200 °C bude upečené za 20–25 minut. Po 15 minutách pečení alobal odděláme a dopečeme odkryté.
Upečené filé naservírujeme na talíř, proložíme je kolečky citronu a polijeme vypečenou šťávou. Kolem nazdobíme zeleninu.
Jídlo lze podávat bez další přílohy. Dostatek zeleniny nás zasytí.