Část vody (asi 200 ml) dáme do hrnce s odváženým množstvím sušeného rýžového nápoje a zahříváme. Ve zbylé studené vodě rozmícháme vidličkou jemnou rýžovou krupičku. Rozmíchanou krupičku ve vodě nalijeme do horkého „mléka“ a za stálého míchání přivedeme k varu. Pakliže použijeme přímo tekutý rýžový nápoj, rozmícháme kupičku v něm za studena a pak dáme vařit a opět za míchání přivedeme k varu.
Tímto postupem se vyhneme žmolkům. Kaši chvíli (3–4 minuty) povaříme. Přímo v hrnci kápneme do kaše dvě kapky citrónového arom. oleje a chceme-li kaši sladší, můžeme ji přisladit i při vaření.
Řídká kaše na talíři při chladnutí zhoustne. Na povrchu ji posypeme skořicí a osladíme javorovým sirupem nebo medem.
Kaši můžeme též omastit kvalitním olejem z prvního lisování. Nejvíce vhodné jsou oleje ze semen, jako např. sezamový, slunečnicový, ořechový nebo i mandlový olej.