
Rýžové těstoviny jsou velmi rychle uvařené a s cizrnou dávají vzniknout zajímavému jídlu. Cizrnu je potřeba dopředu alespoň na 24 hodin namočit a nechat nabobtnat. Rýžové spirálky uvaříme ve slané vodě do měkka. Jsou hotové za 8–10 minut.
Při vaření cizrny postupujeme dle návodu v článku Jak uvařit a připravit cizrnu. Z uvedeného množství 140 g jsem měla asi 280 g uvařené a oloupané cizrny.
Na pánvi na olivovém oleji nejdřív orestujeme cibulku a až zesklovatí přidáme na plátky pokrájený česnek a cizrnu. Vše dohromady za míchání prohříváme. Do pánve ještě přidáme koření, asi tak rovnou lžičku „pašeráku“ a půl lžičky bazalky.
Promícháme a po malé chvilce přisypeme krájená rajčata, která podusíme, ale ne moc dlouho, aby se jenom maximálně prohřála a slupky ještě na kouscích zůstaly.
Je také dobré rajčata, alespoň pro oslabenou slinivku, před krájením krátce spařit a oloupat. Vyhneme se tak následnému vytahování slupek z hotovému pokrmu.
Na prohřátou směs nasypeme uvařené rýžové těstoviny, přidáme sekanou petrželovou nať, promícháme a podáváme.