
K nadcházejícím velikonočním svátkům můžeme ještě stihnout upéci tyto lehké a nenáročné košíčky.
Budou vyhovovat lidem, co netouží po přeslazeném cukroví a také mohou vylepšit sváteční pohodu všem, co musí držet bezlepkovou dietu.
Připravíme si robot s noži a také vál na těsto. Tofu natural rozdrobíme do robotu a rozmixujeme jej s panenským olejem a také za přídavku rýžového sirupu. Hmotu vylijeme do mísy s rýžovou moukou a kokosem a zpracujeme v jednolité těsto, které dotvoříme pak rukama na vále.
Z těsta nakrájíme nebo ulamujeme stejné kousky a ty vtlačujeme do vymaštěných formiček – košíčků. Formičky plníme těstem skoro celé, nenecháváme v nich důlek, tyto košíčky se již nebudou plnit.
Formičky naskládáme na plech a košíčky pečeme při teplotě 200°C 15-20 minut. Hlídáme a v závěru zkontrolujeme vyklopením a rozlomením jednoho kousku, zda jsou propečené.
Upečené košíčky po mírném vychladnutí vyklepneme z formiček a klademe na podnos. Pro ty, co nesnáší třebas čokoládu, je můžete ponechat jen tak nebo je lehce „pocukrovat“ namixovanou fruktózou.
Svátečnější chuť i podobu docílíme potřením košíčků rozpuštěnou hořkou čokoládou na vaření „Vivani“ ze zdravé výživy a posypáním kokosem.
Přeji dobrou chuť !