
Sytý salát plný vitamínů a bílkovin lze podat jako samostatný chod a v létě poslouží jako kvalitní oběd. Veškerou zeleninu dobře omyjeme a připravíme ke smíchání. Čínské zelí nakrouháme nebo nakrájíme na jemno.
Očištěnou červenou papriku nakrájíme na jemné proužky nebo též projedeme přes plátkovač na mixéru.
Pórek a mladou cibulkui s natí nakrájíme na drobná kolečka. Sýr pokrájíme na drobné kostky a vejce na hrubší plátky, protože se stejně při promíchání rozdrobí.
Zeleninu smícháme ve větší míse a osolíme. Pokapeme umeoctem a trochu sojovou omáčkou Tamari a omastíme dvěma lžičkami panenského slunečnicového oleje.
V oddělené misce si připravíme bylinkový dresing.
Bílý jogurt smícháme s nasekanými nebo namixovanými čerstvými bylinkami, okyselíme a trochu osolíme.
Tímto dresingem polijeme salát a podáváme s pečivem.
Salát můžeme také s dresingem přímo smíchat a dostaneme možná trochu méně efektní, ale podle nás chutnější variantu salátu.