
Tento salát je velice rychlý, když nemáme mnoho času s přípravou zeleniny. Stačí jen rozebrat listy čínského zelí, důkladně je omýt a nakrájet na proužky. Omytá rajčata podélně rozkrojíme, vyřízneme tvrdou část od stopky a nakrájíme na plátky.
Pórek opláchneme, nakrájíme na 4 cm špalíčky, které podélně rozkrojíme napůl a pak jej nakrájíme opět podélně na tenké nudličky. Zeleninu v mísepokapeme nejdříve umeoctem. Pak teprve mírně osolíme. Umeocet má chuť slanokyselou a obráceným postupem bychom mohli salát přesolit.
Vše lehce promícháme a na závěr přisypeme jemně nakrájený koprbuď čerstvý nebo mražený. Výborný je i sušený – špičky. Kvalitní tuk dodáme z řepkového oleje.
Salát můžeme okamžitě podávat, protože nejlepší je čerstvý. Je vhodný s pečivem, bramborovou kaší nebo jako příloha.