Sojové kostky na cibuli

2 porce

Ingredience:
  • 1 balíček sojových kostek (100 g)
  • 2 větší cibule
  • 1 lžíce hladké rýžové mouky
  • koření „Maso na šalvěji“, kurkuma, oregano, saturejka, estragon, koriandr, mletý zázvor, mletá červená paprika
  • olivový olej
  • sušený granulovaný česnek
  • 250 g rýže „Basmati“
  • tymián do rýže
  • mořská sůl
  • ředkvička na ozdobení

Sojové kostky uvaříme ve slané vodě, přecedíme a necháme prochladnout. V misce rozmícháme dvě polévkové lžíce olivového oleje s kořením a přidáme sojové maso.

Dobře promícháme, aby se maso obalilo a necháme alespoň 2 hodiny zaležet. Čím déle tím lépe.

Mezitím si uvaříme rýži Basmati v osolené vodě s tymiánem.

Uvařenou rýži i s hrncem zabalíme do utěrky a vložíme do peřin, aby nevychladla.

Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme sojové maso i s marinádou, podlijeme vodou, přisypeme trochu sušeného česneku a dusíme.

Sojové maso zahustíme záklechtkou z vody (asi 200 ml) a jedné lžíce hladké rýžové mouky.

Krátce povaříme a podáváme s uvařenou rýží. Zdobíme ředkvičkou.

Poznámka: Máme-li předem uvařené a naložené sojové maso, je jídlo velice rychle připraveno, protože rýže Basmati je měkká po krátkém vaření.

Tento vegetariánský pokrm mají členové rodiny v oblibě, ač nejsou vegetariáni, ale já s oslabenou slinivkou, vzhledem k pikantnosti jídla, jenom ochutnávám a mnoho nekonzumuji.

Sdílení

    20 620 zobrazení článku
    O autorce
    2 komentáře
    1. eMxSweet Odpovědět
      Dobrý den, tak dnes jsem od Vás dělala 3 recepty a všechny se perfektně povedly! Ke svačině jsem si udělala Tofu kakaový dezert. který se okamžitě stal mojí nejoblíbenější svačinou! K obědu jsem si udělala tyto kostky na cibuli s barevnou rýži a už teď vím, že si to udělám příští týden znovu, třeba k večeři :) a jako poslední jsem připravila na zítřejší spinning jednohubky v podobě Švestkových pamlsků, které nakrájím na čtverečky a budu je nabízet jako rychlou energii. Moc děkuji za Vaše super recepty a už se těším, co vyzkouším zítra :)
      • Alemari Odpovědět
        Tak to je milé, díky :-)

    Zanechte odpověď

    *