
Obohatíme-li sojové maso o zeleninu a mandle, přidáme pokrmu na výživnosti a sytosti a lehce připravíme z jednoho sáčku nudliček dvě až tři porce. Naložené sojové nudličky, restované s rajčaty a kedlubnou získají na pikantnosti přidáním čerstvého libečku.
Budou se pak velmi dobře doplňovat s bramborovou kaší.
Přípravu po rozmyšlení zahájíme raději den dopředu. Večer si uvaříme v dostatečném množství osolené vody sojové nudličky. Vaří se asi 20–30 minut. Uvařené sojové nudličky zcedíme a přebytečnou vodu na cedníku odmáčkneme, nejlépe spodní stranou naběračky.
Sojové nudličky necháme vychladnout. Prochladlé nudličky polijeme na povrchu olivovým olejem v množství 1-2 lžic a pokapeme sojovou omáčkou Tamari. Mírně osolíme, zasypeme lžičkou bazalky, trochou saturejky a nejvíce přidáme koření „Maso na šalvěji“.
Rukou všechno dobře promícháme a promneme, aby se nudličky rovnoměrně v oleji, koření i sojové omáčce obalily. Přikryjeme pokličkou a dáme do ledničky naležet. V týž den si ještě spaříme a oloupeme mandle, aby nám proschly a mohli jsme je suché orestovat k pokrmu.
Další den si připravíme kedlubnu a rajčata. Omytou zeleninu nakrájíme. Kedlubnu nakrájíme na menší tenké podélné plátky – obdélníčky a předvaříme ji ve 200 ml vody cca 15 minut.
Na olivovém oleji na pánvi krátce restujeme pokrájený česnek a na něj vložíme marinované sojové maso. Promícháme a restujeme dále bez podlití. Přidáme předvařenou kedlubnu i s vývarem a dusíme.
Jako další přijdou na řadu krájená rajčata a trochu od každého koření.½ lžičky bazalky a i saturejky a 1 rovnou lžičku sušeného česnekového granulátu na posílení česnekové chutě. Směs promícháme.
Vše prohříváme již jenom krátce, abychom rajčata úplně nerozvařili. Pokrm dochutíme ještě zakápnutím sojovou omáčkou a na závěrečné zvýraznění chutí přidáme 1 lžičku umeocta a čerstvý pokrájený libeček. S libečkem raději opatrně, je velmi výrazný.
Do úplně hotového pokrmu přimícháme na sucho restované mandle.
Sojové nudličky podáváme s rýží, těstovinami, ale velmi chutná se jevila kombinace s bramborovou kaší dle receptu Bramborová kaše s Tamari. Kaše může být připravena i bez sojové omáčky. Na talíři kaši po naservírování mírně omastíme řepkovým olejem.
Vhodným doplněním jídla je čerstvá zelenina, například strouhaná okurka jen lehce posolena a okyselena citrónovou šťávou.