
Naložené sojové maso v plátcích získá přidaným kořením úplně jinou příchuť. Marináda se dostane i do vláknité struktury plátku a maso ochutí i zevnitř. Nejdříve si sojové plátky uvaříme pouze ve slané vodě dle návodu do měkka.
Vodu po uvaření scedíme a z plátků „masa“ ji odmáčkneme. Z panenského olivového oleje, umeocta, sojové omáčky a koření si připravíme marinádu.
Uvařené sojové plátky marinádou zalijeme a dobře obalíme. Každý plátek je dobré i zmáčknout, aby ji nasál i dovnitř. Naložíme nejlépe přes noc a v chladu necháme odležet alespoň 10 hodin.
Na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli a pak přidáme naložené sojové plátky i s marinádou. Orestujeme ze všech stran a posypeme kořením „pašerák“, přidáme trochu kurkumy a nastrouháme muškátový oříšek. Maso podlijeme a dusíme. Až se cibule rozdusí, maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme.
K omáčce přidáme záklechtku z rýžové mouky s vodou a omáčku cca 2 minuty povaříme. Na závěr chuť omáčky ještě zvýrazníme přídavkem hořčice, kterou rozmícháme a ještě krátce povaříme společně s nakrájeným pórkem. Do omáčky vložíme sojové plátky a vše prohřejeme.
Pro pikantnost přikápneme sojovou omáčku Tamari a trochu kyselého umeocta. Jako příloha se k sojovým plátkům dobře hodí buď rýže nebo i šťouchané brambory.