
Zdraví prospěšnou pšenici špaldu můžeme konzumovat i v podobě těstovin. Špaldové mušličky si uvaříme dle návodu. Odděleně si podusíme ve slané vodě hrášek, mrkev a kukuřici.
Zatímco se zelenina a těstoviny vaří, spaříme a oloupeme mandle, které na sucho orestujeme v horkovzdušné troubě nebo zvlášť na suché pánvi.
Bylinkové tofu si nakrájíme na kostečky, cibuli na drobno a česnek na plátky. Mladou cibulku nakrájíme i s natí.
Na olivovém oleji zpěníme všechnu cibuli, česnek a po chvíli přidáme nakrájené bylinkové tofu. Chvíli restujeme a pak přidáme podušenou zeleninu.
Vše ochutíme uvedeným kořením a pokapeme sojovou omáčkou Tamari. Promícháme a směs zalijeme rajským pyré.
Krátce povaříme a v závěru lehce vmícháme orestované mandle, které nám jídlo velice pozvednou. Připravenou směs spojíme s uvařenými špaldovými mušličkami a můžeme servírovat. Podáváme-li mušličky jako oběd, budou chutnat nejlépe s čerstvou zeleninou.
V případě večerního pokrmu se bude hodit pro zpestření třeba kysané zelí nebo červená řepa v umeoctu.