Špaldové mušličky s tofu

3 porce

Ingredience:
  • 400 g špaldových těstovin (mušliček)
  • 200 g bylinkového tofu (1 větší balení)
  • 100 g mraženého nebo čerstvého hrášku
  • 100 g mražené kukuřice
  • 140 g mrkve
  • 8 stroužků česneku
  • 100 g cibule
  • 100 g mladé cibulky i s natí
  • 100 g mandlí
  • 300 g rajského pyré „Passata di pomodoro“
  • sojová omáčka „Tamari“
  • panenský olivový olej
  • koření „pašerák“, saturejka, bazalka, nové koření mleté, sušený libeček
  • mořská sůl

Zdraví prospěšnou pšenici špaldu můžeme konzumovat i v podobě těstovin. Špaldové mušličky si uvaříme dle návodu. Odděleně si podusíme ve slané vodě hrášek, mrkev a kukuřici.

Zatímco se zelenina a těstoviny vaří, spaříme a oloupeme mandle, které na sucho orestujeme v horkovzdušné troubě nebo zvlášť na suché pánvi.

Bylinkové tofu si nakrájíme na kostečky, cibuli na drobno a česnek na plátky. Mladou cibulku nakrájíme i s natí.

Na olivovém oleji zpěníme všechnu cibuli, česnek a po chvíli přidáme nakrájené bylinkové tofu. Chvíli restujeme a pak přidáme podušenou zeleninu.

Vše ochutíme uvedeným kořením a pokapeme sojovou omáčkou Tamari. Promícháme a směs zalijeme rajským pyré.

Krátce povaříme a v závěru lehce vmícháme orestované mandle, které nám jídlo velice pozvednou. Připravenou směs spojíme s uvařenými špaldovými mušličkami a můžeme servírovat. Podáváme-li mušličky jako oběd, budou chutnat nejlépe s čerstvou zeleninou.

V případě večerního pokrmu se bude hodit pro zpestření třeba kysané zelí nebo červená řepa v umeoctu.

Poznámka: Špaldové mušličky v rodině „spláchli“ beze zbytku. Pro svoji oslabenou slinivku jsem je nezkoušela, přestože obsahuje tofu, které mám moc ráda.

Použitím různorodých surovin vznikl při vaření složitější pokrm na trávení, který by možná při oslabené slinivce tělo strávilo, ale asi jenom v omezeném množství, protože hrášek a kukuřice může dělat problémy.

Sdílení

    10 391 zobrazení článku
    O autorce

    Zanechte odpověď

    *

    captcha *