Tofu natural lze použít téměř všude tam, kde se používá mléčný tvaroh. Zkoušela jsem z něj připravit již mnoho pokrmů, protože sama s oslabenou slinivkou snáším tuto rostlinnou bílkovinu mnohem lépe.
Palačinky připravené z těsta obohaceného rozmixovaným tofu mne překvapily svou chutí i sytostí.
Při přípravě tofu palačinkového těsta nebudeme používat svoji fyzickou sílu na kvedlání, protože celá příprava proběhne v mixéru. Začneme rozmixováním tofu natural v odměřeném množství vody.
Za stálého mixování postupně přidáme celozrnnou hladkou špaldovou mouku, sušený sojový nápoj, rozklepnuté vejce a trochu soli. Mixujeme do hladké konzistence a pak necháme těsto asi 20 minut odpočívat. Není potřeba déle, těsto pak řidne.
Rozehřátou pánev potřeme včelím voskem a naběračkou lijeme řídké těsto na pánev. Nakloněním pánve rozlijeme těsto po celé ploše a upečeme tenké palačinky.
Palačinky za tepla potíráme marmeládou bez cukru a zamotáme. Můžeme je mírně „pocukrovat“ sušeným ovesným nápojem.
Hotové palačinky servírujeme nejlépe na nahřáté talíře, ozdobíme tvarohovým krémem dle receptu tvarohové potěšení a sypeme borůvkami nebo jakýmkoliv jiným ovocem, máme-li čerstvé nebo mražené.