V letních vedrech si můžeme připravit k občerstvení jahodovou zmrzlinu z tvarohu. Má smetanovou příchuť a obohacena vanilkovým sojovým nápojem nám může chutnat možná víc než zmrzliny z obchodu, které bývají plné bílého cukru.
Základní směs na zmrzlinu je připravena velice rychle, ale pak bude chtít svůj čas na zmrazení. Omyté jahody „oďobeme“ od stopek a v mixéru je dobře rozmixujeme. V tekutých jahodách pak dále rozmixujeme nejdříve sušený vanilkový sojový nápoj a fruktózu. Následně přidáme tvaroh a ze všeho připravíme v mixéru hladký řídký krém, který nalijeme do větší a nižší plastové krabičky a dáme zmrazit.
Před podáním můžeme dosáhnout jemné konzistence zmrzliny tak, že ztuhlou zmrzlinu uvolníme z krabičky (pod teplou vodou), po té ji vyklopíme a necháme mírně rozmrazit. Pak ji nakrájíme nožem na kostky. Kostky vložíme do sekacího robotu a rozsekáme na drobnou „měl“, kterou vpravíme do misek a ozdobíme čerstvým ovocem.
K ozdobení můžeme použít třeba borůvky, jahody, prostě to co máme po ruce. Já měla čerstvé moruše a byla to chutná kombinace.